Vragen? Bel ons op het nummer 050 60 50 63
Zorgeloos op reis?

Lees meer

Specialist in ùw verzekeringen, behartiging van ùw belangen!

Wat doet je verzekering als je verkeerd tankt?

Nee, het ligt echt niet aan jou als je op een ochtend plots niet meer weet wat je moet tanken. Op 12 oktober kregen de brandstoffen aan de pomp namelijk een nieuwe naam en een nieuw label. Dat kan verwarrend zijn en wellicht zal hier en daar wel door iemand de verkeerde brandstof getankt worden. Het moment dus om je af te vragen: ben ik eigenlijk verzekerd als ik verkeerd tank?

Nieuwe symbolen: een overzicht

De symbolen voor diesel en benzine worden overal in de Europese Unie hetzelfde. Zo weet je ook in het buitenland precies welke brandstof je mag tanken. Doen ook mee: Ijsland, Liechtenstein, Noorwegen, Macedonië, Servië, Zwitserland en Turkije.

Benzine

◊ Nieuwe naam  E5, E10 en E85

Rond label

De benzinenamen Euro 95 of Euro 98 verdwijnen. In de plaats komt de letter E, gevolgd door een cijfer: E5, E10 en E85. Dat cijfer slaat op het percentage ethanol in de benzine. E10 komt overeen met het vroegere Euro 95 en E5 met het oude Euro 98.

Diesel

◊ Nieuwe naam  B7, B10 en XTL

Vierkant label

De nieuwe labels voor diesel beginnen met de letter B. Het cijfer verwijst naar het percentage biodiesel. B7 wordt de meest gangbare dieselvariant. XTL staat voor synthetische diesel.

Gassen

◊ Zelfde namen  H2, CNG, LPG, LNG

Ruitvormig label

De namen voor waterstof (H2), gecomprimeerd aardgas (CNG), vloeibaar petroleumgas (LPG) en vloeibaar aardgas (LNG) blijven dezelfde.

Verzekerd als je verkeerd tankt?

Je komt meestal niet ver meer als je verkeerd getankt hebt. Maar gelukkig kun je je wel verzekeren voor de schade aan je auto.

  • Zo dekt een omniumverzekering de schade aan je motor wanneer je de verkeerde brandstof hebt gebruikt.
  • Kies je voor een uitbreiding dan betaalt de verzekeraar ook de sleepkosten naar de dichtstbijzijnde garage, zonder vrijstelling.

Vraag na of dit bij u het geval is!

Bron: Allianz

 

Terug naar overzicht