Vragen? Bel ons op het nummer 050 60 50 63
Zorgeloos op reis?

Lees meer

Specialist in ùw verzekeringen, behartiging van ùw belangen!

Onmisbare apps voor uw vakantie

Met alle mogelijkheden die apps bieden, wordt reizen een stuk makkelijker. U wint heel wat tijd met het downloaden van een paar apps. Tijd die u kunt besteden aan extra genieten van uw vakantie. Er zijn honderden reisapps. Wij hebben alvast een selectie gemaakt. Zo kunt u meteen beginnen genieten van het plannen en regelen van uw reis.

Voorkom stress, geniet!

 • Tripadvisor: Wilt u graag weten in welk restaurant u zeker geweest moet zijn, of welke bezienswaardigheid u niet mag missen? Op het populaire Tripadvisor doen reizigers verslag van hun ervaringen en geven ze handige tips. Er is over vrijwel iedere reisbestemming een schat aan informatie te vinden.
 • Packing Pro: Levert het inpakken van uw koffers vaak stress op? Deze app is de ideale oplossing. Voer uw gegevens in: waar gaat u heen, voor hoe lang en met wie? Packing Pro komt vervolgens met een uitgebreide lijst met benodigdheden. Alles is opgedeeld in categorieën, het is dus ook nog eens overzichtelijk.
 • Splitwise/Tricount: U kunt met deze apps eenvoudig en eerlijk de kosten verdelen. Handig voor wanneer u met een groep reist.
 • Wifi Finder: Vind de dichtstbijzijnde Wifi-spot, waar u ook bent! De database is van tevoren te downloaden, zodat u de app gewoon offline kan gebruiken.
 • Trip Journal: Velen zullen het herkennen: u maakt een hoop mooie foto’s met uw telefoon op vakantie, maar daarna vergeet u om er iets mee te doen. Trip Journal maakt voor u een mooi logboek met alle vakantieverhalen, foto’s en video’s die u er invoert. De app houdt ook automatisch uw afgelegde route bij, zodat u precies kan zien waar u op ieder moment was!
 • XE Currency: Zet lokale valuta om in euro, of andersom. XE Currency gebruikt hierbij de meest actuele wisselkoersen. Volgens velen de beste, snelste en meest gebruiksvriendelijke wisselkoers-app.
 • Google Translate: Een hele handige app als u de taal van het vakantieland niet goed spreekt. Met Google Translate kunt u woorden of zinnen vertalen, maar ook inspreken en vertalingen door de app laten uitspreken!
 • Hearplanet: Ga naar een bezienswaardigheid toe, doe uw oortjes in en laat een persoonlijke reisgids u alles over de plek vertellen. Met Hearplanet op uw telefoon hoeft u nooit meer een reisgids te kopen.

Verblijf

 • Hostelworld: Voor wie zo goedkoop mogelijk in een stad wil verblijven, biedt deze app een zee aan mogelijkheden.
 • Airbnb: Deze app is enorm populair geworden de laatste jaren, en dat is niet voor niets. Lokale verhuurders bieden u hun privé-accommodatie aan, vaak aan zeer voordelige prijzen.
 • Hotel Tonight: Dit is een app met bijzondere last-minute aanbiedingen voor hotelovernachtingen. Hotel Tonight krijgt ongeboekte kamers van hotels binnen, die ze zeer goedkoop aanbieden.

Reizen met de auto

 • Touring Mobilis: Je staat liever niet in de file? Ontdek in real-time de verkeersinformatie voor België maar ook met verkeersinformatie Nederland en Luxemburg. Toon of maskeer filters met ongevallen, wegenwerken, mobiele radars of ook je favoriete adressen.
 • Krijg meteen gedetailleerde informatie over alle files op de weg. Hoe lang zijn ze precies? Hoe lang duren ze? En hoe evolueren ze? Maak met 1 klik ook gebruik van handige functies zoals zoom, rotatie of geo-localisatie.
 • Waze: Je ontvangt alle verkeersinformatie die andere Wazegebruikers van overal ter wereld doorsturen. De app heeft veel gebruikers, en u krijgt daardoor veel sneller informatie dan met navigatiesystemen. De beste alternatieve routes zijn meteen voor u uitgestippeld!
 • Navmii: Heeft u geen netwerk in het buitenland en wilt u hoge telefoonkosten voorkomen? Er zijn ook navigatie-apps waar u geen internet voor nodig hebt! Navmii is hiervan een goed voorbeeld. Het is een eenvoudige, zeer effectieve GPS-app.

Reizen met het vliegtuig

 • Flightradar24: Reist u vaak met het vliegtuig? Deze app geeft u uitgebreide vluchtinformatie en houdt bijna alle vluchten in de wereld bij!

Bron: AG Insurance

 

Terug naar overzicht