Vragen? Bel ons op het nummer 050 60 50 63
Zorgeloos op reis?

Lees meer

Specialist in ùw verzekeringen, behartiging van ùw belangen!

Hoe zet je jou schrap voor een hevige storm?

Nu de herfst terug in het land komt, kunnen we ons maar beter voorbereiden op enkele hevige onweersbuien. Een vliegende dakpan of een weggewaaide rolluik ben je namelijk liever niet kwijt in dit geval. Vandaar onze 5 ultieme anticipeer-tips!

1.   Check jouw dak!

Het is misschien niet de meest gegeerde plek van jouw woning, maar het dak is de beschermende laag van een woning. Het zorgt ervoor dat er geen druppeltje regen binnenkomt en dat jouw meubelen op hun geliefde plek blijven staan tijdens een hevige windhoos. Grondig nagaan of de dakpannen, zonnepanelen en antennes nog steeds vastliggen, alvorens een onweer het land nadert, is dus weldegelijk een prioriteit!

2.   Leeg je dakgoten

De herfst is één van de meest herkenbare seizoenen. Bladeren tuimelen talrijk van de bomen en versieren de grond als prieeltjes in je tuin. Hoe mooi het ook moge zijn, deze bladeren verstoppen ook jouw dakgoot of regenputjes. Leeg dus waar nodig én op tijd!

3.   Een bliksemafleider leidt af!

Woon je vrij afgelegen én alleen op een open plek? Overweeg om een bliksemafleider te plaatsen op het hoogste punt van jouw dak. Zo een afleider voorkomt schade door een blikseminslag, door de energie van de bliksem naar de aarde om te leiden.

4.   Maak je stopcontacten vrij

Zodra stormweer nadert, is het aangeraden om stopcontacten niet onnodig te gebruiken. Het is bijvoorbeeld veiliger om je televisie uit te zetten gedurende het onweer, aangezien bij inslag, elektrische toestellen die aan staan sneller in brand slaan.

5.   Houd toezicht op gezonde bomen in je tuin

Een tuin vol bloeiende bomen is het zien waard! Toch, zolang de bomen in gezonde staat zijn. Zodra bomen niet meer voldoende verankerd zijn in de grond, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden tijdens hevige windhozen of onweersbuien. Controleer dus van tijd tot tijd de staat van je bomen, zodat je op voorgaande situaties kan anticiperen.

Last but not least, een zesde tip! De brandverzekering vormt een extra bescherming voor je woning. Ga hiervoor ten rade bij je verzekeraar én overloop alle voordelen ervan.

Terug naar overzicht