Vragen? Bel ons op het nummer 050 60 50 63
Zorgeloos op reis?

Lees meer

Specialist in ùw verzekeringen, behartiging van ùw belangen!

Nog geen hospitalisatieverzekering? Hier zijn 3 redenen om die nu af te sluiten

Een opname in het ziekenhuis brengt heel wat stress en spanning met zich mee. Niet alleen voor en tijdens de opname ook achteraf is het soms wat angstig afwachten, vooral voor de factuur je die in de brievenbus zal ontvangen. Echter is dat zo wanneer je geen hospitalisatieverzekering hebt. Mensen die dit wel hebben zijn een pak geruster en kunnen zich bij thuiskomst in alle rust focussen op hun herstel.

Ben je momenteel nog niet beschermd door een hospitalisatieverzekering dan lees je best even verder. Wij geven je namelijk 3 redenen waarom je vandaag nog een offerte zou moeten aanvragen.

1.   Niemand is gevrijwaard van ziekte of ongeval

Onze nieuwe wagen, ons huis, onze vakantie en onze splinternieuwe laptop, we verzekeren het allemaal. Maar wat met onze gezondheid? Die wordt soms wel eens vergeten en dat is zonde want onze gezondheid is ons kostbaarste goed. Jong en oud, mager en stevig, iedereen kan op een dag in het ziekenhuis belanden door een ongeval of ziekte. Doordat we ook steeds langer leven, wordt de kans alsmaar groter dat we vaker in het hospitaal zullen belanden.

Aangezien de factuur van een ziekenhuisopname hoog kan oplopen en het leven al zo duur is, is het uiteraard zonde dat je hiervoor beroep moet doen op je spaargeld. Dankzij de hospitalisatieverzekering hoef je je hier geen zorgen over te maken.

2.   Het ziekenfonds komt beperkt tussen

Wat betreft gezondheidszorg en zekerheid, mogen we blij zijn dat we in een land als België leven. Hier kunnen we echter rekenen op een solidair en sociaal zekerheidssysteem dat instaat voor een groot deel van de medische kosten. De terugbetaling van deze kosten gebeurt door de verplichte ziekteverzekering van het ziekenfonds. Maar, belangrijk om te weten is dat de mutualiteit niet alles terugbetaalt. En dat is ook het geval bij een ziekenhuisopname.

Wanneer je dan een hospitalisatieverzekering hebt, schiet deze in actie. Deze verzekering betaalt dan heel wat zaken terug die de ziekteverzekering niet doet. Denk maar (afhankelijk van uw contract) aan remgeld, supplementen op erelonen van artsen, verblijfskosten in een eenpersoonskamer, medicatie enz.

3.   De kosten beperken zich niet tot de ziekenhuisfactuur

Een ander groot voordeel van de hospitalisatieverzekering, is dat deze zich niet enkel beperkt tot tussenkomst voor het verblijf in het ziekenhuis. Afhankelijk van welk contract je afsluit, betaalt deze ook kosten van de ambulante zorg terug. Denk daarbij bijvoorbeeld aan preoperatieve consultaties en controles, medische beeldvorming, thuisverpleging, kinesist, krukken, bloedonderzoeken, de huur van een ziekenhuisbed voor thuis. Wel belangrijk om te weten is dat deze kosten rechtstreeks verband moeten houden met de reden van je ziekenhuisopname.

Nog geen hospitalisatieverzekering op zak en ben je overtuigd dat het wel eens tijd is om dit in orde te brengen? Contacteer ons en samen stellen we de perfecte hospitalisatieverzekering op die past bij jouw persoonlijke situatie en voorkeuren.

Terug naar overzicht