Vragen? Bel ons op het nummer 050 60 50 63
Zorgeloos op reis?

Lees meer

Specialist in ùw verzekeringen, behartiging van ùw belangen!

Net een nieuwe wagen gekocht? 3 tips om autodiefstal- of inbraak te vermijden!

Het zou je maar moeten overkomen… Je gaat op je gemak boodschappen doen, slaat een babbeltje met een kennis die je tegemoet komt én BAM! Je auto is spoorloos verdwenen. Autodieven zijn anno 2022 innovatiever, sluwer én handiger dan ooit tevoren. Anticipeer hierop door je auto veilig én onopvallend achter te laten met deze 5 tips!

1.   Vermijd afgelegen plekken

Probeer in de meeste gevallen je wagen op een plek te parkeren waar vele voorbijgangers passeren. Op die manier is het haast onmogelijk om ongezien een auto binnen te dringen die niet van jou is. Uiteraard, biedt dit geen garantie, doch is een niet-afgelegen plek met veel verlichting én camerabewaking een veiligere locatie dan een plek waar amper iemand iets van afweet.

2.   Sluit alles af in je wagen

Je wagen sluiten, van zodra je uitstapt is zo goed als vanzelfsprekend, maar wat met je ramen of open dak? Ook deze sluit je altijd af! Doe je dat niet, dan is dit een gemakkelijke manier voor een dief om zonder schade aan te brengen, je auto binnen te dringen. Blijft jouw hond achter in de auto terwijl jij boodschappen doet, dan laat je uiteraard een kiertje van een autoraam open…

3.   Laat waardevolle voorwerpen niet rondslingeren

Een splinternieuwe macbook, een Iphone, een waardevolle koptelefoon… Het vormen allemaal triggers voor een dief die op zoek is naar dure spullen. Leg deze dus nooit in het zicht en neem deze mee uit de wagen. Indien het een draagbare GPS betreft, kan je zowel het toestel als de houder van het raam halen én deze opbergen in het handschoenenkastje.

Een handige tip: schakel altijd de bluetooth van het apparaat uit, zodat dieven dit niet kunnen traceren van zodra zij voorbij jouw wagen wandelen.

Wat dekt mijn BA autoverzekering bij diefstal?

Bij de aankoop van een wagen is een autoverzekering verplicht! Natuurlijk, kan je in deze dekking zo ver gaan als je zelf wil. Met andere woorden een BA autoverzekering dekt het minimale, voor meer opties en bescherming kies je best voor een omniumverzekering. Hetzij de omniumverzekering die de kosten dekt bij diefstal van je wagen.

Wens je jouw huidige BA autoverzekering eens onder de loep te nemen, contacteer ons gerust!

Terug naar overzicht