Vragen? Bel ons op het nummer 050 60 50 63
Zorgeloos op reis?

Lees meer

Specialist in ùw verzekeringen, behartiging van ùw belangen!

Ken jij het verschil tussen een familiale en een ongevallenverzekering privéleven?

De familiale verzekering en ongevallenverzekering privéleven, twee onmisbare verzekeringen, die vaak door elkaar gehaald worden. Kan jij het verschil perfect benoemen? We leggen het graag nog eens voor je uit!

Wat is een familiale verzekering?

Eenvoudig uitgelegd is dat een verzekering die de schade dekt die jij en je gezin veroorzaken aan derden. Denk maar aan een bal die op het hoofd van je buurman belandt tijdens het voetballen in de tuin of jij die per ongeluk de gsm van een vriend laat vallen. Deze verzekering dekt je dus wanneer je in fout bent en daardoor schade veroorzaakt aan een andere persoon.

Je verzekeraar zal deze verzekering zonder twijfel aanraden. Niet alleen omdat ongelukken nu eenmaal snel gebeuren, ook omdat de kosten die bij een ongeluk gepaard gaan, hoog kunnen oplopen.

Waar zit het verschil met een ongevallenverzekering?

Het grootste verschil ten opzichte van de familiale verzekering, zit hem in het doel. Deze verzekering biedt je een financiële vergoeding als een ongeval in je privéleven ervoor gezorgd heeft dat je tijdelijk of blijvend, volledig of gedeeltelijk, arbeidsongeschikt bent.

Belangrijk om te weten is dat het weldegelijk moet gaan over een ongeval binnen de privésfeer, met andere woorden niet op het werk of op school. Dit kunnen ongevallen zijn die gebeuren tijdens het klussen in huis, het koken, een fietstochtje, een overstroming of storm of tijdens een diefstal met geweld.

Aangezien ongevallen in het privéleven 3 keer meer voorkomen dan verkeersongevallen, is zo’n ongevallenverzekering dus geen overbodige luxe. Het klopt wel dat je ziekenfonds of hospitalisatieverzekering tussenkomt voor een deel van de kosten, maar een ongevallenverzekering zorgt ervoor dat je ook op lange termijn gedekt bent tegen de gevolgen van een ongeval. Ook niet onbelangrijk!

Wat je concreet onder deze dekking mag verwachten is afhankelijk van je contract maar dat kan gaan van de uitkering van een bepaald kapitaal voor de schadeloosstelling van je inkomstenverlies; tot de aanpassing van je huis of voertuig indien dat nodig zou zijn.

To the point

De familiale- en de ongevallenverzekering hebben gemeen dat ze beiden 2 verzekeringen zijn die betrekking hebben op het privéleven en daardoor echt onmisbaar zijn.

Ben je geïnteresseerd in één van deze verzekeringen? Of wil je een check-up van je huidige polis? Contacteer ons dan zodat we samen aan de slag kunnen!

Terug naar overzicht