Vragen? Bel ons op het nummer 050 60 50 63
Zorgeloos op reis?

Lees meer

Specialist in ùw verzekeringen, behartiging van ùw belangen!

Haal het maximum uit de solden met deze 5 tips.

De zomersolden zijn gestart in België. Slechts een op de vier Belgen laat de koopjesperiode aan zich voorbijgaan, leert een onderzoek van 2dehands.be. De overigen doen minstens één winkel aan in de hoop hun slag thuis te halen. Maar wie zeker wil zijn dat hij de beste deals krijgt, stapt best goed voorbereid de winkel binnen. Daarom hebben wij enkel tips verzameld voor de koopjesjagers.

1. Bezoek sites

Ons land telt een aantal sites die je op weg helpen in je zoektocht naar de beste prijs. Zo vind je op de site solden2016.be alle nodige informatie over de soldenperiode. Voorts verzamelt de site alle deals die België rijk is. Het team achter de site laat weten dat het de koopjes nauwgelet opvolgt en de lijst updaten van zodra een nieuwe deal de kop opsteekt. Tot nu toe zijn er kortingen tot 60 procent op de site.

Ook solden.be verzamelt de meest lucratieve solden en kortingscodes. Op de site vind je onder meer kortingcodes voor allerhande kledingmerken, parfums en reizen. In de webshop kan je de deelnemende sites en winkels raadplegen. Onder meer Zalando, Media Markt en Bongo bieden koopjes aan op solden.be.

De soldenperiode is ook de gekende winkelsites zoals coolblue.com of bol.com niet ontgaan. De sites pakken meteen uit met kortingen tot 50 procent.

2. Ga op onderzoek

Stap niet blindelings een winkel binnen, maar schuim vooraf de winkelstraten af envergelijk. Zo voorkom je dat enkele dagen later hetzelfde kledingstuk aan een scherpere prijs ziet hangen in een andere winkel. Zo kan een lijstje met de spullen die je wil kopen je al een hele eind op weg helpen.

3. Oefen geduld uit

De koopjesperiode duurt welgeteld één maand. Dat betekent dat de winkels bij de start van die periode niet meteen gaan uitpakken met de scherpste prijzen. Doorgaans bestaat de soldenperiode uit drie fases. Tijdens de eerste weken geven de winkels kortingen tot 20-30 procent. Ongeveer halverwege juli gaan ze het mes dieper zetten en mag je je verwachten aan kortingen tot 50 procent. En in de laatste fase worden de grootste kortingen gegeven. Al is de kans vrij groot dat je in die laatste fase niet veel keuze meer hebt.

4 Winkelen in de regen

De natte start van de zomer heeft een groot voordeel voor de koopjesjagers: de winkels pakken meteen uit met straffere kortingen. Het Laatste Nieuws liet enkele dagen geleden weten dat een op de vijf winkels bij de start van de zomersolden meteen kortingen tot 40 procent geven. Door het slechte weer de afgelopen maanden heeft het merendeel van de handelaren niet zo’n goede zaken gedaan. Daarom willen ze het overaanbod aan producten nu zo snel mogelijk van de hand doen. Daarom loont het zeker de moeite om de komende weken het slechte weer te trotseren.

5. Kies de juiste stad uit

Een van de opvallende tips van het team achter solden2016.be luidt: kies een stad uit die je kent. “Je doet op een korte tijd veel meer winkels aan als je ze weet liggen dan wanneer je zomaar wat gaat rondlopen”, klinkt het. Bovendien is het opportuun om een vaste route uit te stippelen. Zo vermijd je tijdverlies en frustraties omdat je niet rondkomt op jouw winkeldag. Bovendien koop je op die manier tijd om te vergelijken.

Volgend jaar toch liever wat meer budget om te gaan shoppen? Contacteer ons vrijblijvend om samen een interessant spaarplan op te stellen!

 

Uw makelaar,

Steeds tot uw dienst

 

Bron: Moneytalk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht